ITT MI, azaz Önök a fontosak

A párkapcsolati mediáció olyan, mint amikor egy kerámia leesik. Kezdjük összeszedni a darabokat, megkeressük a repedéseket, nézzük, hogyan illeszkedik egyik a másikhoz. Valaki jobban szeretné használhatóvá tenni, más később jön bele, van, akinek sikerre van szüksége van ahhoz, hogy további erőfeszítést tegyen. Egy kicsivel előrébb haladunk. Meghallunk valamit, amit hiába mondtak eddig százszor. Van, hogy el se hisszük, hogy ilyen egyszerű – miért nem tudtuk ezt eddig! Lehet, hogy még idő kell (hiszen a lelkünk a leglassabb “szervünk”), mint amikor a ragasztó szárad. Csak tartsd és légy türelemmel, ezt nem lehet megspórolni. Lehet, hogy egy darab örökre elveszett és elfogadjuk, hogy nélküle kell továbbélni. Szép lassan ismét használhatót alkotunk. Talán a foltozástól még szebb is lett. Rájövünk, hogy egyedi, csak a miénk. És ez jó! Nagyon jó!

A képen a töréseket arannyal ragasztották. Ettől lett egyedi. Emlékeztet arra, hogy a sikeresen megoldott nehézségek erősítik az embert, erősítik a kapcsolatot. Ha egyszer már sikerült, legközelebb nagyobb magabiztossággal állunk a kihívás elé. Ezt is megoldjuk! Még nem biztos, hogy tudjuk hogyan, de biztos, hogy együtt átvészeljük.

Lehet, hogy a ti kapcsolatotok újbóli összerakásához most segítségre van szükségetek. Kérj bátran! Megoldjuk, mert a konfliktuskezelés tanulható!

Keress bizalommal: