ITT MI, azaz Önök a fontosak

Tényleg nem könnyű. Sok a kiszámíthatatlanság. Nem tudjuk, milyen reakciókat vált ki a másik puszta jelenléte. Egyáltalán megérti-e, hogy mi a bajunk vele? Megtalálja-e a gyenge, fájdalmas pontjaikat és bántani fog-e? Lesz-e értelme találkozni vagy megint kiborulunk és még több bajunk lesz. Haragszunk rá.

Félünk és kerüljük a fájdalmat, a kellemetlenséget.

Hidd el, megértelek. Teljesen emberi dolog, hogy nem akarunk értelmetlenül több lelki sebet szerezni magunknak, nem akarunk újból kiborulni.

Viszont kérlek, hogy olvass el mediációról szóló írásokat. Ott azt látod, hogy a szakember RÁTOK fog figyelni és az egyik feladata, hogy a félelmet és a lelki megterhelést csillapítsa. Nem szükséges együttélni a vitákkal és nem szükséges felesleges fájdalmakon keresztülmenni. A mediátor, mint egy játékvezető keretet ad a beszélgetésnek. Figyel az érzelmekre és a nehézségek megoldás irányba terelésére.

Ha ezt meglátod, akkor annyi a dolgod, hogy indulj el. Keress mediátort, kérj időpontot. Én először csak Veled beszélek, válaszolok a kérdéseidre.

Mostanában sokszor megéltem, hogy el kell indulni. Az, hogy még nem látod, pontosan mi fog történni, az nem baj. Ha úton vagy, akkor ki fog alakulni! Csak indulj el!

Mit is mond Zorba?

Keress bizalommal: