ITT MI, azaz Önök a fontosak

“A gyerektartásért cserébe láthatom a gyerekem.”
“Saját magára költi a pénzem és nem gyerekre.”
“Évek óta ugyanannyit fizet, pedig felmentek az árak.”
“Azt hiszi a gyerek, hogy semmit se kap tőlem, pedig rengeteget fizetek.”

A tartásdíj kérdése egy olyan terület, ami körül sok nézeteltérés, sértettség, hangos veszekedés, a gyereket bevonó manipuláció lehetséges. A fenti idézetekből is láthatjuk, hogy mindkét félnek lehetnek problémái.

A jó hír az, hogy ezek megbeszélésére is van lehetőség a medició során. Az igények, sajátosságok figyelembevételével a család életére szabottan több forgatókönyv áll rendelkezésre, hogy a megbékéléshez közelebb tudjunk kerülni.

Az egyik esetben a költségeket úgy alakítottuk ki, hogy havonta kisebb összeget utalt a különélő szülő, ugyanakkor negyedévente az évszakváltásból adódó nagyobb kiadások számláinak felét kifizette. Volt, aki a különórákat közvetlenül utalta, így tudta, hogy az csak a gyerek érdekeit szolgálja és jól esett neki, hogy a gyerek is úgy tudta, hogy tőle van.

Gyerektartást a jogszabályi előírásoknak megfelelően fizetni kell, mert ez az összeg a gyereknek van. Az, hogy milyen elemekből álljon, lássa, érezze a gyermek, hogy mindkét szülő anyagi felelősséget is érez iránta, a variációk egész sora alapján kigondolható és megállapodás szerint megvalósítható!

Keress bizalommal: